Nieuwsflash

AVG privacyverklaring

MSK-arts gaat wederom mee naar de Olympische winterspelen om sporters medisch te begeleiden!

Kies de juiste zorgverzekering om voor contractvrije zorg te kiezen!

Lees verder in de Nieuwsflash...

 

Bekijk ook eens onze facebook-pagina

 

Voor wie is onze kliniek mogelijk een uitkomst?

·Als u klachten heeft van uw rug, schouder, nek of andere gewrichten.

·Als u hoofdpijn, of lage rugpijn heeft, met of zonder uitstraling.

·Als u zich heeft vertild, verdraaid, of bent gevallen waarna u pijnklachten heeft gekregen.

·Als er bij u , ondanks vele onderzoeken, zelfs als deze niets hebben uitgewezen, toch klachten zijn blijven bestaan in uw houdings- en bewegingsapparaat.

· Als u coördinatieproblemen heeft bij sport.

· Of als u uw Rompstabiliteit wilt testen en/of opbouwen ter voorkoming van rug- en nekklachten.

Goede ideeën zijn altijd welkom. Bekijk daarvoor ook eens onze Patiënten-wenskaart onder tabblad Werkwijze

 

Medewerkers-Agenda

 

ab isolator.jpg

OrthoManuele Geneeskunde; Wat is het?

De basis van de OrthoManuele geneeskunde werd door Mw. Sickesz, Arts, in 1965 gelegd. Zij ontwikkelde een unieke methode om standsafwijkingen van de wervelkolom en het bekken te corrigeren. In tegenstelling tot een aantal andere manuele behandelingsmethoden wordt hierbij aandacht besteed aan de anatomie en stand van elke wervel afzonderlijk en niet alleen van groepen wervels. Zo vond Mw. Sickesz dat palpatoir, standsafwijkingen en individuele wervels en gewrichten in bepaalde vaste patronen gediagnosticeerd konden worden. Een trauma in het verleden (een val, een ongeluk en zelfs geboorteproblemen) of onverwachte forse overbelasting (vertillen) zou deze standsafwijking kunnen veroorzaken.

OrthoManuele Geneeskunde is een specialisme dat zich bezig houdt met de diagnose en behandeling van aandoeningen m.b.t. standsafwijkingen van wervels of andere skeletdelen, en de invloed daarvan op het zenuwstelsel en of de organen.

Genoemde standsafwijkingen kunnen leiden tot een dysbalans in het houding - en bewegingsapparaat.

De Arts OrtoManuele Geneeskunde gebruikt in hoofdzaak de handen om foutstanden van wervels en andere delen van het skelet te corrigeren.De behandeling wordt uitgevoerd door het in specifieke posities plaatsen van de patiënt door middel van positionering op (harde) kussens. Vervolgens wordt de stand van de wervels handmatig gecorrigeerd door repeterende druk van duimen en vingers. Soms wordt gebruik gemaakt van hamer en drevel (met rubber top) om directere impulsen op de wervels en perifere botten te kunnen geven..

 

Naast pijnklachten van het bewegingsapparaat zelf kunnen deze afwijkingen indirect ook leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn of duizeligheid. Omdat het onwillekeurige zenuwstelsel in de buurt van de wervelkolom ligt, kunnen standsafwijkingen hierop van invloed zijn en aanleiding geven tot stoornissen in organen, zoals zenuwstelsel, hart, longen, maag, darmen, nieren en baarmoeder.

 
Standsafwijkingen van de bovenste halswervels kunnen bij de geboorte zelfs leiden tot, Torticollis of Kiss Syndroom. Ook whiplashachtige afwijkingen, al dan niet ontstaan door een aanrijding geeft vaak veel klachten, maar kan doorgaans goed gecorrigeerd worden. Veel hardnekkige, onbegrepen klachten elders in het lichaam kunnen herleid worden tot standsafwijkingen van de wervels en het bekken. Correctie hiervan kan nogal eens een niet verwachte genezing tot gevolg hebben.
 
Omdat OrthoManuele geneeskunde in eerste instantie op de wervelkolom word toegepast, wordt nogal eens gedacht dat alleen nek- en rugklachten worden behandeld. De Arts OrthoManuele Geneeskunde zal echter trachten alle foutstanden, ook die van extremiteiten en het bekken te corrigeren, om het lichaam zo goed mogelijk in balans te brengen.