Solid Movement

Oosterstraat 26
9203 BB Drachten
Telefoon: 0512 532 251

LET OP! Vanwege RECONSTRUCTIE VAN DE TORENSTRAAT zijn wij tijdelijk  minder goed bereikbaar. TUSSEN 27 MAART EN 30 APRIL 2023, kunt u niet via die kant onze ingang bereiken. Wel zijn wij (ook met de auto) bereikbaar via onze brede achteringang aan de TINE TALMANSTRAAT. Deze weg kunt u via de NOORDKADE in Drachten inrijden. Tijdelijk is daar het één-richting-verkeer opgeheven en kunt u doorrijden tot bijna het einde van deze weg alwaar u aan de linker kant onze privé parkeerplaats op kunt rijden. Onze entree bevind zich op deze binnenplaats. Uw auto mag tijdens uw behandeling gratis op onze parkeerplaats staan. Na 30 april kunt u de Torenstraat via de zuidkant gewoon weer benaderen. Vanaf de noordkant (Leeuwarden) moet u goed kijken of u wel via de gewone route ons kunt bereiken. Op de website van de gemeente (KLIK HIER) de voortgang van de reconstructie nalezen en bekijken welke straten er in welke periode afgesloten zijn. Sorry voor het ongemak. 

We nemen graag persoonlijk de tijd voor onze cliënten,
daarom zijn we beperkt telefonisch bereikbaar op: 

maandag: 09:00–13:00
dinsdag: 09:00–13:00
woensdag: 09:00–13:00
vrijdag: 09:00–13:00

Voor behandelingen hanteren we ruimere openingstijden.
Wilt u buiten deze tijden een boodschap doorgeven of contact zoeken, spreek dan ons antwoordapparaat in of stuur een mail naar info@solidmovement.nl

hoek Oosterstraat 26 /Torenstraat 4
pandklein
inrit naast Torenstraaat 4
Solid Movement Fysiotherapiepraktijk en Orthomanuele Revalidatiekliniek
Parkeerplaats en Ingang praktijk
Balie en wachtkamer

Ons gebouw is een gemeentelijk monument en valt onder het Smelnes erfskip met de naam Excelsior. 

De Verbruikscoöperatie Excelsior liet in 1926 op de hoek van de Eerste Parallelstraat en de Oosterstraat een nieuwe winkel met bakkerij bouwen. Architect D. Meintema uit Leeuwarden maakte het ontwerp in de typische Interbellumstijl.

In het gebouw kwamen tevens de woning voor de filiaalhouder en ruimten voor vergaderingen en andere bijeenkomsten. Excelsior vormde in de jaren dertig van de twintigste eeuw het middelpunt van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij (SDAP) en van de Smallingerlandse Bestuurdersbond. Vrijwel alle politieke- en vakorganisaties hielden hier hun bijeenkomsten, zoals de jaarlijkse 1 mei-viering, arbeiderszangvereniging De Dageraad oefende er wekelijks en het was de uitvalsbasis voor de Arbeiders Jeugd Centrale. In de oorlogsjaren zaten er landwachters in het gebouw, maar na de bevrijding kreeg het zijn oude functie terug, nu met de Partij van de Arbeid als centrale beweging. In 1970 werd het gebouw gekocht door Waterleiding Friesland en sinds 2005 biedt Excelsior onderdak aan SOLID MOVEMENT praktijk voor MSK geneeskunde en  fysiotherapie.