MSK-arts voor de vierde keer mee naar de Olympische winterspelen! Dit keer in Beijing.

Na in ‘92 een solistische praktijk in Drachten gevestigd te hebben, heeft Frank zijn inzicht in het lichamelijk functioneren van de topsporter zich voornamelijk ontwikkeld door de behandeling van schaatsers, golfers, ruiters en marathon lopers vanwege zijn eigen wedstrijdsporten. Hierdoor heeft hij de inzichten en vaardigheden verkregen om bij de sporter te interveniëren voordat pijn- of functiebeperking bewust optreed, maar wel coördinatief disfunctioneren gemeld wordt. Wervelfoutstanden, of foutstanden in bekken en overige gewrichten,  die bewegingsbeperkingen (blokkades) en mogelijk daarmee het zenuwstelsel bekneld, zijn in veel gevallen daar de onderliggende oorzaak van, die op hun beurt weer een verstoorde functionaliteit in de spieren en de spieraansturing veroorzaken.

Met dit inzicht is er in 2009 de “Orthomanuele revalidatiekliniek Solid Movement” opgezet met als doel om effectief aan coördinatie, flexibiliteit, balans, kracht en uithoudingsvermogen te werken, wat nodig is voor een uitgebalanceerd goed werkend houdings- en bewegingspatroon en een gezonde rompstabiliteit om optimaal te kunnen presteren. Blokkades worden door de MSK-arts middels orthomanuele interventie opgeheven. Bewegingsvrijheid wordt daarmee weer geoptimaliseerd waardoor ook het centrale zenuwstelsel weer vrij komt te liggen en zijn werk weer naar behoren kan doen. De verstoorde spierfunctionaliteit wordt  middels een medisch bewezen effectieve methode, door neurofysiologisch reconditionering op MEDX apparatuur hersteld. Gevolg: Nog betere prestaties als voorheen. 

Vele topsporters hebben onze praktijk gevonden omdat deze specialistische behandelmethoden hun hebben gebracht tot betere topsportprestaties. 

Voorgaande historie

Pyeaong Chang te Zuid-Korea 2018

Ook in 2018 is Frank op verzoek van de sporters, meegegaan als begeleidend arts naar de  Olympische spelen in Pyeaong Chang te Zuid-Korea. Door tijdig te interveniëren voordat pijn of functie beperking bewust optreed, maar wel coördinatief disfunctioneren gemeld wordt, heeft hij meerdere malen een positieve bijdrage kunnen leveren aan de prestaties van de sporters. Ook nu gedurende de voorbereiding ziet hij regelmatig sporters van het Nederlands Olympisch team die bij hem komen voor medische check-up. Het vertrouwen dat zij in hem en zijn diagnose en behandeling stellen, is groot en wordt als zodanig dan ook gewaardeerd door het gehele team van Solid Movement. Dank daarvoor.  Maar laten we eerlijk zijn; wij mogen als medische begeleiders enkel een bijdrage leveren; de sporter zelf zal het moeten doen!. Dus vanuit deze positie wensen wij de sporters een goede voorbereiding toe. Veel succes alvast gewenst, en fijn dat ook jullie de weg naar onze kliniek ooit hebben weten te vinden.

 

Arts Frank Versélewel de Witt Hamer, toegevoegd aan het medische begeleidingsteam van het NOC/NSF voor de Olympische Winterspelen 2014 in SOCHI te Rusland! 

Na een positieve bijdrage tijdens de Olympische WinterSpelen van 2010 in Vancouver, was Frank Versélewel de Witt Hamer wederom op verzoek van de sporters, en tevens geaccrediteerd door het NOC/NSF, gevraagd hen medisch te begeleiden tijdens hun verblijf in Sochi. Iedereen heeft ondertussen op het nieuws en op T.V. kunnen horen en zien wat onze Nederlandse toppers daar hebben gepresteerd.  Wereldwijd is er interesse en respect getoond voor de wijze waarop het Nederlandse team, medisch is begeleid. Tenslotte zijn de sporters niet geheel onverdienstelijk weer thuis gekomen! Nog nagenietend van de mooie plaatjes die we aldaar op ons netvlies hebben mogen opvangen, danken wij de sporters voor hun positieve bijdrage aan deze spelen, en het vertrouwen wat ze in ons hebben gesteld. 

 

Vancouver 2010 was het debuut voor Frank om als begeleidend arts mee te gaan naar de Olympische winterspelen. Vele topsporters die al jaren bij hem in de praktijk komen hebben gevraagd mee te gaan. Deze uitnodiging voelde als kroon op zijn werk. Waardering voor zijn professionele en kundige behandelmethoden. Ondanks dat voor de spelers misschien niet alles tijdens de wedstrijd perfect gaat, is het fijn als je als arts ter ondersteuning, en radar van het grotere geheel, een positieve bijdrage mag leveren.