Optimaal revalideren niet alléén voor topsporters

Solid Movement heeft als enige in Nederland specialistische toestellen voor effectieve revalidatie van de houdingsspieren

Nadat de Arts OrthoManuele Geneeskunde de wervel foutstanden heeft gecorrigeerd en de bewegingsbeperkingen van de patiënt geminimaliseerd heeft, zal de arts (indien de patiënt daarvoor in aanmerking komt) de restcapaciteit van de patiënt zijn of haar dieper liggende houdingsspieren laten meten middels isometrische testen op onze speciale MEDX-stabilisatie apparaten.

Indien deze testen afwijken van de standaard norm, zal er een revalidatiesessie volgen, nauwkeurig afgestemd op het gemeten belastbaarheidniveau van de patiënt, met als doel om te komen tot volledig functieherstel van de houdingsspieren.

De gedachte die achter deze revalidatie sessie zit is dat een patiënt die langer met pijnklachten en bewegingsbeperkingen rond gelopen heeft, verstoorde functionaliteit in de dieper liggende houdingsspieren opbouwt.

Medisch Onderzoek heeft aangetoond dat het lichaam compensatoir gedrag zal vertonen om de pijnplekken te ontwijken waardoor het bewegingspatroon en de lichaamshouding uit balans raken.

Zowel de aansturing naar de houdingsspieren als het gebruik van de tijdelijk overbelaste compensoitoire (bewegings)spieren moeten opnieuw in een gezond en uitgebalanceerd bewegingspatroon terug gezet worden wat op onze, specifiek hiervoor ontwikkelde, reconditioneringsapparaten bewerkstelligt wordt.

Voor de lage rug- en rompspieren word de MEDX Rompstabilisator gebruikt.

MEDX Rompstabilisator
MEDX Rompstabilisator
MEDX Nekstabilisator

Voor de hogere rug- en nekspieren wordt de MEDX Nekstabilisator gebruikt. 

De hiermee opgebouwde ROMP STABILITEIT kunt u na de revalidatiesessie blijven onderhouden door het sportmedische bewegingsprogramma te volgen om terugval te kunnen voorkomen.